Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

ΜΗ ΒΡΟΝΤΟΧΤΥΠΑΣ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ, ΤΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ.




Η ανακοίνωση έγινε μόδα. Στη ζωή υπάρχει ένα δίπολο. Το μέσο και ο σκοπός. Επειδή ο αδύναμος λόγω της φύσης του,δεν έχει κανένα άλλο μέσο για να το ενεργοποιήσει είτε ποσοτικά, είτε ποιοτικά καταφεύγει στην ανακοίνωση. Στη στείρα και γεμάτη κόμπλεξ "αντιπολίτευση" που ξεπηδά μέσα από μια ανημποριά να πιάσει το πρότυπο, το γνήσιο, το μοναδικό, το πραγματικό. Κοινώς, όσα δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Στην άλλη πλευρά ο σκοπός. Ο σκοπός δεν έχει ουσία αξίας , αλλά πάλι είναι εργαλειακός. Πως να γίνω "χαλίφης" στη θέση του "χαλίφη". Από λοχαγός να γίνω αρχηγός κι από Παρτιζάνος, αρχιπαρτιζάνος.....(τυχαίοι οι χαρακτηρισμοί).

Αυτά συμβαίνουν στις μέρες μας από τους πρωινούς 11 και τους βραδινούς 13. Σαν τις παλιές εφημερίδες. Μέχρι και την ερασιτεχνική πιάσανε στο στόμα τους. Και λέω τώρα εγώ ο αφελής. Έπιασε το μάτι μου κάτι υπογραφές από Σητεία και από ένα κάποιο ΣΦ Ηρακλείου (υπάρχει άραγε τέτοιο πράγμα;).Χάντμπολ παίξαμε στη Κρήτη. Φούτσαλ επίσης. Χάντμπολ ξανά. Μπάκετ δύο φορές. Γυναικείο βόλλει.Που στο καλό ήταν αυτά τα αδέλφια, που όλοι για μια ΑΕΚ ζούμε και δεν τα είδαμε πουθενά; Ξέρω, ξέρω. Αποχή λόγω Χατζηχρήστου. Πρίν είναι τοις πάσοι γνωστό πως γέμιζαν τα κλειστά.... Νομίζω ότι κάτι το γνήσιο, δεν έχει λόγους να κάθεται να αποδεικνύει την ανωτερότητα του. Αλλά επειδή το πράγμα έχει ξεφύγει, ας πω κι εγώ 2-3 γεγονότα, μπάς και χαλάσουμε της επιλεκτική μνήμη ορισμένων που θυμούνται ότι τους αρέσει. Επί προεδρίας ΧΧ, έχουμε ένα κυπελλάκι στο χάντμπολ, ευρωπαϊκές συμμετοχές, εξαιρετικές πορείες στο γυναικείο βόλλει, διακρίσεις στο σκάκι και στη ποδηλασία, μια αφιονισμένη ομάδα μπάσκετ στους εφήβους και τέλος μια ομάδα φούτσαλ που τη βλέπεις και δακρύζεις. Θα βγάλουμε καμιά συγχαρητήρια ανακοίνωση περί τούτου; Τι λέω τώρα ε;

Θα ήθελα μέσα από αυτή τη στήλη, να παρακαλέσω μέσα από την καρδιά μου, τόσο τους έντεκα, όσο και τους δεκατρείς να συνεχίσουν τα δελτία τύπου γιατί μας κάνουν τόσο καλό και μας συσπειρώνουν τόσο πολύ. Κι όσο για τις ηλιθιότητες για κλειστό δωματιάκι, εδώ ρε δε μας κλείσανε οι βαζέλες τόσα χρόνια, θα μας κλείσουν οι γαύροι; Εξάλλου εμείς και καλύτερη εντεκάδα έχουμε και μη προδότη προπονητή.


Όσο για τους επώνυμους Ολυμπιακούς, τα μπουκάλια στη 18 στη μάπα του Στέπι, οι αντιδημοκρατικές αντιδράσεις με κατέβασμα του πανό στη Σκεπαστή και άλλα πολλά που δε μου έρχονται τώρα στο μυαλό καθότι η πρέζα όπως λένε κι οι κιτρινόμαυροι γαύροι μου έχει κάψει το μυαλό, δεν είναι βίαιες συμπεριφορές; Δεν είναι τραμπουκισμοί και επιβολή θέσης; Αλλά ξέχασα. Είναι για το καλό της ΑΕΚ.

Και για να τελειώνουμε. Έτσι απλά και χωρίς λόγια.
ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΑΡΕ ΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ.

Δ.